Synopsis Daedalus | Cobain:

What goes up…

Griekse mythologie ontmoet Kurt Cobain in een gevarieerde muzikale theatervoorstelling over twee wereldberoemde hoogvliegers.


Daedalus beziet de rampvlucht in een beeld- en klankwereld van liedkunst, cello, beats & live elektronika. Hij stuit op de relatie tussen vader en zoon, de lokroep van roem en de grens tussen geestdrift en waanzin. 


Ikarus neemt een onverwachte gedaante aan. In de muziek en dagboekfragmenten van de getroebleerde pionier en gevallen held Kurt Cobain vindt hij een stem om zijn ware verhaal te vertellen.

Naast eigen compositie interpreteert ZWERM op geheel nieuwe wijze o.a. Rachmaninov, Vasks en het legendarische powertrio Nirvana.


ZWERM is: Lowie van Oers, Anne Roos Rosa de Carvalho, Mascha van Nieuwkerk, Fedde ten Berge. 


Eindregie: Olivier Diepenhorst

Vormgeving: BLEND-studio.tv/Fotografie: Julia Gunther

productie assistente: Lieke van den Broek

licht: Jan Kortbeek

EXTRA MEDEDELING: Op vrijdag 6 september zal er aansluitend aan de officiële premiere van Daedalus|Cobain een spetterend afterconcert plaatsvinden, waarin ZWERM samen met strijkers collectief Fuse een eigenzinnige muzikale ode brengt aan het stuk. Bewaar uw kaartje goed, want met een entreebewijs voor een van de vier voorstellingen bent u welkom op dit ZWERM meets ConFuse afterconcert! Heeft u geen kaartje, maar draagt u Zwerm wel een warm hart toe en wilt u deze mooie avond met ons vieren? Mail dan naar zwermtheater@gmail.com voor een plek op de gastenlijst!